Søren Kierkegaard citater i 2023

Glem ikke at elske dig selv

De fleste mennesker haste så stærkt efter nydelsen, at de haste den forbi

Det er ingen kunst at forføre en pige, men en lykke at finde én, der er værd at forføre

Livet er ikke et problem der skal løses, men en virkelighed der skal opleves

At turde, er at miste fodfæstet for en stund. Ikke at turde, er at miste sig selv

Den evige fred findes kun på kirkegården

At bedrage sig selv for kærlighed er det forfærdeligste, er et evigt tab, for hvilket der ingen erstatning er hverken i tid eller i evighed

Angsten er frihedens svimmelhed

Alle vil udvikling, ingen vil forandring

Bønnen forandrer ikke Gud, men den forandrer den bedende

Vores liv udtrykker altid resultatet af vores dominerende tanker

Livet forstås baglæns, men må leves forlæns

Søren Kierkegaard citater - den danske filosof med de sjove og inspirerende ord

Søren Kierkegaard er en dansk filosof, som levede i det 19. århundrede. Han var kendt for at have en lidt anderledes tilgang til filosofi end sine samtidige, og han formåede at formulere nogle sjove og inspirerende citater, som stadig er relevante den dag i dag. I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af Kierkegaards mest populære citater, og undersøge, hvad de kan lære os om livet.

Kærlighed og venskab

Kierkegaard var meget optaget af kærlighed og venskab, og han skrev mange inspirerende citater om disse emner. En af hans mest kendte citater om kærlighed lyder således. At elske er at ville være en anden og give ham mulighed for at være sig selv. Dette citat handler om at acceptere og elske en person for den, han eller hun er, og ikke for den, man ønsker, at vedkommende skal være. Det er en vigtig påmindelse om, at ægte kærlighed ikke handler om at ændre en person, men om at acceptere vedkommende som han eller hun er.

Glæde og lykke

Kierkegaard var også optaget af glæde og lykke, og han havde nogle sjove og inspirerende citater om disse emner. Et af hans mest kendte citater om glæde lyder således. Livet kan kun forstås baglæns, men det må leves forlæns. Dette citat handler om at nyde livet og leve det fuldt ud, selvom man ikke altid kan forstå, hvorfor ting sker, som de gør. Det er en påmindelse om, at livet er kort, og at man skal nyde det, mens man kan.

Motiverende citater

Kierkegaard havde også nogle motiverende citater, som kan hjælpe os med at finde styrke og mod til at forfølge vores drømme. Et af hans mest kendte citater om mod lyder således. At tage springet er ikke at frygte at falde, men at håbe på at flyve. Dette citat handler om at turde tage chancer og risikere noget for at opnå noget større. Det er en påmindelse om, at man ikke skal lade frygten for at fejle stoppe en fra at forfølge sine drømme.

Kierkegaard citater i dag

Selvom Kierkegaard levede for mere end 150 år siden, er hans citater stadig relevante i dag. Hans kloge ord om kærlighed, venskab, glæde og lykke kan hjælpe os med at forstå os selv og andre bedre, og de kan motivere os til at tage chancer og forfølge vores drømme. Derudover kan hans sjove og skarpe sprogbrug få os til at grine og se verden

FØLG OS