Dårlige jokes 🙃 i 2024

Jeg overvejer at gifte mig med en tysker er det over grænsen?

Hvad kalder man en indbagt haj
– haj med dej

Drengen: Jeg fandt en falsk 100 kr seddel idag

Pige: Hvordan kunne du se den var falsk?

Drengen: Der var 3 nuller i stedet for 2 så jeg skyndte mig at rive den over! 🙂

Lord Voldemort kommer ind i en blomsterbutik.
“Så mødes vi igen, Potter!” sagde han.

Der var en gang en dreng der tissede op af bagerns vindue. så kom bageren ud og råbte “hvordan vil du ha det hvis jeg pissede op af dit vindue?!”
så svarede drengen kækt tilbage “så må du ha’ en lang pik for jeg bor I 7. Sal”

Hvad sagde børnene der legede gemmeleg på McDonald’s ?
– Pom frit frem!

Hvad laver edderkoppen når den keder sig?
– Den går på nettet

ja, du har ringet til selvmords linjen bliv lige hængende

Hvad sagde den ene røvbalde til den anden?

Jeg synes sgu, der har været så meget lort i mellem os!

Hvordan taler dykker sammen under vandet?

– De bruger talebobler

Hvad sagde næsehornet til elefanten?
hvorfor har du to patter på ryggen?

Hvad sagde kamelen til elefant?
hvorfor har du en pik i panden? dickhead!

hvad kalder man en som køber og sælger katte?

– En mishandler

Dårlige vitser og deres gode egenskaber

Dårlig betyder ikke negativ effektiv eller virkning, når det kommer til dårlig humor. Tvært imod. Dårlige vittigheder er faktisk et perfekt middel til at sprede latter og smil i dine omgivelser. Den platte eller lidt tossede humor er en kær og mild måde at få en anden person i godt humør og kan med sikkerhed blive en ’isbryder’ i mødet mellem mennesker, der ikke kender hinanden. Humor er vi menneskers foretrukne redskab til at skabe en positiv stemning i interaktionen med hinanden.

Dårlige jokes har deres navn eller betegnelse efter, at indholdet eller tematikken i vitserne typisk er af en plat eller latterlig men underholdende karakter, hvor der gerne leges med ord og deres betydning.
De er tit formuleret på spørgsmål/svar-teknik, hvor det er intentionen at bringe modparten i dialog ved at stille vedkommende et spørgsmål, som han eller hun skal svare på.
Her opfordres der til at lege med kreativiteten og forestillingsevnen, når der lægges op til en vits. Det ofte umiddelbare og nogle gange indlysende men underholdende svar vil give anledning til at skabe grin og sprede smil. En glæde, som deles mellem to eller flere personer.
Ofte ses det, at en foredragsholder eller anden person, som står overfor en større forsamling vælger at ’åbne’ et arrangement op med netop dårlige jokes. Denne humor er en slags, som alle kan være med på, da den gerne leger med ord og vender betydningen af dem rundt. Humoren bruges i denne sammenhæng for at få deltagernes opmærksomhed.

Dårlige jokes som redskab til at åbne en dialog

Skør, plat, fjollet, tosset – kært barn har mange navne. Men effekten af hvordan de dårlige vitser modtages er positiv. Det er umuligt ikke at komme til at trække på smilebåndet over én person, som leverer en dårlig joke. Og det er videnskabeligt bevidst, at netop påvirkningen ved at åbne en kontakt med humor, automatisk vil få den anden person til at kunne lide dig bedre sammenholdt med, hvis du havde en mere neutral tilgang.
Tit og ofte forbinder vi også mennesker med deres humor og humoristiske tilgang til livet. Derfor kan du med fordel udvælge dig en bestemt joke, som f.eks. har en særlig reference til dig (det kan enten være i forhold til dyr, job, fritid, mad eller lignende) og bruge dette som et samtaleredskab til at åbne for en dialog med et andet menneske. Det er netop én af de store fordele ved denne kategori for humor, at den findes med et stort udvalg af forskellige tematikker.
Derfor kan du med sikkerhed finde en eller flere vittigheder, som du ikke kan undgå at tage til dig, og som du med sikkerhed på et tidspunkt kommer til at få glæde af – og sprede glæde med.

Den uskyldige, dårlige humor og de mange anvendelsesmuligheder

Den helt store fordel ved dårlige jokes og vittigheder er deres uskyldige indhold. Det handler gerne om, at der laves sjov med måden, et ord udtales på, eller laves sjov med effekten eller betydningen af at sætte ordet sammen med et andet.
Det har et ikke-personligt indhold, som både ung og gammel kan grine med på. Og det gør dem særligt egnede til at blive brugt i sammenhænge, hvor du ikke nødvendigvis kender modparten, og vittigheden kan derfor bruges som en humoristisk tilgang til at få en dialog i gang. Om det er som åbningsreplik til at holde en tale med, som ’isbryder’ til at komme i kontakt med en sød person, eller om du blot ønsker at få stemningen til at være en anelse mere løs og afslappet i kantinen på arbejdspladsen, så er de dårlige jokes det perfekte redskab. Effekten af netop at bruge humor som redskab til at komme i kontakt med et andet menneske har desuden en længerevarende effekt. Fra studier af interaktion mellem mennesker er det påvist, at dem som bruger humor til at åbne op for en kontakt, også er de mennesker, som andre bedst husker på længere sigt.
Derfor kan du med fordel bruge dårlige jokes, når du vil huskes på en positiv måde hos andre mennesker.

Hvorfor er dårlige jokes sjove?

Dårlige jokes, platte jokes, far jokes - kært barn har mange navne. Uanset hvad så er det en af de mest populære typer jokes i Danmark, hvilket delvist skyldes, at de kan være rigtigt sjove, men det skyldes også, at mange af dem kan laves på stedet og giver et overraskende element til samtalen.

Men hvad er det egentligt, der gør de dårlige jokes så sjove? Det kan du læse meget mere om lige her.

De er både åbenlyse og overraskende

At noget er åbenlyst og overraskende på samme tid, hænger ikke rigtigt sammen - men det er typisk tilfældet med lorte jokes.

Hvis du for eksempel kigger på joken: Hvad kalder man en person, som køber og sælger katte? -En mishandler.

En, der køber og sælger noget, kaldes for en handler, og en kat kan også kaldes for en mis. Derfor giver det altså god mening - det er åbenlyst - at det er svaret på vittigheden. Dog har ”mishandler” en helt anden konnotation, hvilket giver et overraskende element.

En leg med ord

De helt dårlige far jokes er også primært en leg på ord. Det handler om at give de ord, som vi kender, helt nye konnotationer, og på den måde skaber det noget humoristisk for os.

Ordet mishandler er for eksempel forbundet med noget negativt i Denmark, mens en, der sælger og køber katte, selvfølgelig ikke har den samme negative konnotation.

En dansk dårlig vittighed handler altså bare om at skabe nye sammenhænge. Og det er netop fordi joken er så plat og åbenlys, at denne type betegnes som den dårligste.

Og faktisk er verdens dårligste joke garanteret baseret på noget, der er så plat som en leg på ord. For eksempel er joken: ”Far, jeg er sulten” - ”Hej Sulten, jeg er Far” utroligt plat, men mange får alligevel et smil på læben, når den bliver brugt.

FØLG OS