Far jokes 👨 i 2024

Kørt forbi mcd - Far jokes
Far jeg er sulten

Hvad hedder verdens fattigste konge?

– Kong Kurs

kartofler - far humor
pas på trappen
Far joke - æbleskiverr

Min datter skreg “Faar hører du overhovedet efter?!!!?!”
– Det en mærkelig måde, at starte en samtale på…

Hvilket dyr elsker at samle efter flasker?
– Panteren

Hvad er blåt og lugter af gult maling?
– Blåt maling

Hvad er det mindst talte sprog i verden?
– Tegnsprog

Hvorfor skulle skyen i skole?
– Fordi den skulle lære at regne

Hvorfor er fisk så grimme?
– De er vandskabt

En verdenskendt joke

Vi holder alle af at grine. Med et godt grin kan selv den mest triste dag blive god, og selv den sureste person komme i bedre humør. Grin skabes ved en morsom film, en sjov fortælling eller en humoristisk adfærd. Nemmest er det dog at skabe grin ved jokes og vittigheder. Der findes mange former for jokes, men en klassiker der med garanti får dig til at trække på smilebåndet, er sjove far jokes.

Far jokes er en kategori inden for vittigheder, der er kendt verden over. På sociale medier har denne sit eget hashtags, i diverse udenlandske tv-serier og film taler de om ’dad jokes’, og på Instagram har vittigheden sin egen profil. Herhjemme går de også under navnet ’onkel jokes’, men ingen er i tvivl om, hvad vitsen indebærer. Men de sjoveste dad jokes dansk.

Er du ikke klar over, hvad en far joke er, kan vi hjælpe. Det kan beskrives som en vittighed, hvor tingene bliver taget for bogstaveligt. Ordene i en sætning får deres virkelige betydning, og der er ikke plads til indforstået sprogbrug. En sætning som: ”Pas på trappen” er ikke længere en advarsel, men i en sjov far joke betyder dette, at dit rejsepas skal placeres på trappen. Vittigheden bruger ordene meget nøjagtigt. Nogle gange er findes der også dårlige far jokes battle. Dermed også dagens far joke kan ændre på alles humør.

Derudover er vittighederne kendt for at være meget platte. Så platte at de bliver sjove. Ved en sjov far joke pointeres det åbenlyse, ord bliver taget bogstaveligt, og ofte er pointen meget letforståelig. Med andre ord er far vitser så langt fra at være sjove, at man kun kan grine ad dem.

Alle finder danske far jokes sjove

At de er så langt fra at være sjove, at man kun kan grine ad dem, kan være svært at forstå. Så hvorfor er disse fars jokes så morsomme? Der er flere grunde til dette, men den mest åbenlyse er, at de minder dig om din far humor. Selvom andre også kan fortælle denne slags jokes, holder fædre af at fortælle vittighederne, hvorfor de ofte forbindes med din far. Farjokes er oftest de dårligste forbundet med dårlige vittigheder.

Derudover er de letforståelige. Ved at de er så bogstavelige, formår både børn og voksne at forstå punch linen. Det er dermed en vittighed, der favner bredt, og kan få folk i alle alder til at grine. En del af jokens forståeligheden bunder også i, at de ofte omhandler almindelige hverdagsting. Der gøres grin med helt ordinære genstande, som alle kan forholde sig til.

Endelig er de bedste far jokes så platte og næsten latterlige, at det kun kan være sjovt. Dette kendetegner alle sjove far jokes, og denne karakteristik er med til at gøre vittigheden morsom. Alle er bevidst om jokens omfang, og alle forventer et udfald, der er så åndsvagt, at man kun kan grine. Selvom joken er plat, er alle indforstået med dette, og alle forventer en vittighed, der er så lige til, at du kun kan grine ad den.

Der er dermed flere grunde til, at denne type jokes er sjove. Fælles er dog, at de kan få stort set alle aldre og nationaliteter til at trække på smilebåndet.

Far jokes kan findes i mange versioner

De kan både være platte, sjove, bogstavelige, for meget og nogle gange lige på grænsen. Ja, nogle vil måske endda mene, at de kan være decideret dårlige eller lamme jokes. Far jokes findes i mange former og afskygninger. Fælles er dog, at de fleste af os altid griner eller trækker på smilebåndet, når vi hører eller læser dem. Nogle kender dem som morfar jokes eller onkel jokes. Kært barn har nemlig som bekendt mange navne. Og de både platte og sjove far jokes er nogle, som mange af os har meget kært. Mange far jokes opstår spontant i usædvanlige situationer, og man ved derfor aldrig, hvornår en klassisk far joke kan komme på bordet. For mange danskere minder de os om gode og dejlige minder med familien, hvor der ofte sniger sig lidt forskellige jokes ind. Sådan har det været i mange år, og sådan er det bestemt også i 2021.

Find de bedste far jokes her på siden

Her på siden har vi samlet nogle af verdens bedste far jokes. Hvis du søger efter en top 10 af de bedste far jokes, så bør du helt sikkert tage et kig på vores nøje udvalgte far jokes, som vi har samlet her på siden.

Det der gør far jokes eller onkel jokes så geniale er, at de kan forstås af alle. De er så simple og tager fat på de dele af vores danske sprog, hvor vi alle tager for givet, at det kan forstås i overført betydning eller er indforstået. Det er ofte vendinger og episoder, som de fleste af os bruge i hverdagen, som så udpensles og forklares på en ofte latterlig eller plat måde. Det er lige præcis det, som vi elsker med far jokes, og det er det, som er elsket af så mange mennesker over hele verden.

FØLG OS