Sjove gåder med svar i 2024

Hvad sagde præsten da han satte sig på Biblen?

– “Kors i røven!”

Forstil dig at du er i et mørkt rum. Hvordan kommer du ud af det?

– Stoppe med at forstille dig

Bjarnes mor har tre børn. Den første blev hedder april. Den næste blev hedder maj.
Hvad hedder den sidste?

– Bjarne

Hvad tilhører dig, men bruges mere af andre?

– Dit navn.

Hvilken opfindelse lader dig kigge igennem en væg?

– Et vindue

Hvad der går op og kommer aldrig ned?

– din alder

Hvad er større end Gud,
mere ondt end Djævelen,
de fattige har det,
de rige har brug for det,
og hvis du spiser det, vil du dø?

– Ingenting

Hvilket ord i ordborgen er stavet forkert?

– Forkert

Der er 2 fædre og 2 sønner på fisketur. Hver person fanger én fisk. I alt var der kun 3 fisk. Hvordan kan det gå op?

– Der var en bedstefar, hans søn og hans barnebarn

Der var et grønt hus. Inde i det grønne hus var der et hvidt hus. Inde i det hvide hus var der et rødt hus. Inde i det røde hus var der en masse babyer. Hvad er det?

– Vandmelon

Hvad har en tommelfinger og fire fingre, men er ikke i live?

– En handske.

Hvordan kan du kaste en bold 20 meter, og få den til at komme tilbage til dig uden at ramme noget?

– kaste den op i luften

Find den sjove gåde med svar du leder efter her!

På vores nemme og overskuelige side, tilbyder vi mange sjove gåder med svar. Der er mange forskellige at vælge i mellem, så der er helt klart noget for enhver form for humor. Man kan fyre dem af når man er sammen med vennerne, på en kedelig biltur eller bare hvis man gerne vil give folk et godt grin. Både gåder for børn, men også gåder for voksne kan findes hos os. Så aldersgruppen er ret så stor, og der skal nok være noget som kan få et grin frem hos alle. Om man så end er til de gåder som man skal bruge lidt tid til at tænke over, eller dem som er så latterlige som de er sjove kan de findes hos os.

Noget af det som gør det nemmere at bruge vores sjove gåder med svar, er at vores svar altid står lige nedenunder. Så man skal aldrig til at lede efter det et andet sted.

Udover det så kan man også finde de ældste, nyeste og mest populære af vores gåder bare ved et enkelt klik. Hvilket er en nemmere måde at finde en velkendt gåde frem, eller en som man måske har set før og er på jagt efter.

Ved at klikke på de nyeste, kan man finde nogle frem som man - eller ens venner, måske ikke har hørt før. Men ved at klikke på de ældste kan man finde nogle gode gamle klassikere frem som de fleste nok allerede kender.

En anden effektiv måde at finde de sjove gåder med svar på, er ved at bruge søgefeltet oppe i højre hjørne. Bare søg på det ord du gerne vil have en gåde med, hvis der så er en med det ord, vil den automatisk dukke op. Nemt, ikke?

De gåder som skiller sig ud

På vores gåder kan man enten like eller dislike den. Metoden er smart, for så får folk et hurtigere overblik over dem som skiller sig ud fra flokken. På den måde kan man også se hvilke slags gåder folk bedst kan lide, om det er de lidt lette gåder eller de sværere gåder f.eks.

Hvis man så også selv får lyst til at sende en sjov gåde ind, kan man se hvad folk finder sjovt, og på den måde finde på en rigtig god en som vil tiltrække andre. Metoden kan også være en måde at vise en om folk finder ens gåder med svar sjove, hvilket kan være med til at forbedre dem.

Både ved at bruge ’mest populære’ og ved at se hvilke der har fået flest likes, kan man finde ud af hvilke slags sjove gåder folk rent faktisk finder sjovest. Nu er det ikke fordi der findes et bestemt emne inde for gåder, men man kan se om folk mest er til de korte eller lange, dem hvor man skal tænke sig godt om en ekstra gang, eller dem som lige ligger til højrebenet for en.

Gåder for alle aldre

Som sagt kan man finde nogle rigtig sjove gåder med svar for alle aldre inde på vores hjemmeside. Det vil sige at der kan være forskellige sværhedsgrader af gåder, nogle lidt nemmere mens andre er lidt komplicerede at regne ud.

Derfor passer vores gåder til både børn men også til voksne, hvilket gør at man kan bruge dem til familiehyggen fredag aften, eller når man er sammen med sine venner og har brug for nogle små hjernevridere.

Nogle af gåderne kan også have den betydning vedrørende sværhedsgraderne, at nogle bare er lidt sværere for børn at forstå og regne ud, men så er det godt at vi har så mange forskellige sjove gåder med svar på vores hjemmeside. Så der er selvfølgelig også nogle nemme nogle for de helt små, hvis de får lyst til at høre nogle en dag. Børn kunne dog også prøve dem på sig selv som en udfordring, hvis det er noget som de havde lyst til at udfordre dem selv med. Det samme gælder selvfølgelig for voksne, de kan også bruge dem på den måde.

Så hvad end om man er til de lette eller svære gåder kan man finde dem hos os.

Træn din hjerne med gåder

Gåder er noget, som mange nyder at prøve kræfter med - og det er faktisk også sundt. Der er mange forskellige typer gåder, og enhver type hjælper dig faktisk med at træne din hjerne, fordi det udfordrer den. Her nedenfor kan du blive klogere på nogle af de mest typiske gåder, og så kan du jo selv give dig i kast med forskellige modeller.

Børne gåder

Først og fremmest er der selvfølgelig børnegåderne. Det inkluderer alle de sjove gåder, der re lette nok til, at børn også kan lege med og træne deres hjerne, mens de finder på sjove løsninger. Nogle af de bedste gåder er børnegåder, fordi voksne også typisk vil blive udfordret, når de skal løse dem - i hvert fald hvis ikke de er vant til at løse gåder og tænke ud af boksen.

Gåder findes på alle sprog

Der findes gåder på alle sprog, men det vil typisk være de danske gåder, som du vil have mest ud af at løse, da gåder af og til kræver en smule baggrundsviden om kulturen eller sproget. Hvis du vil udfordre dig selv rent sprogligt, så kan du i stedet prøve gammeldags gåder, hvor finessen nogle gange dukker op i de gamle tendenser både socialt og sprogligt, som vi er gået væk fra i dag. Gåder med ledetråde eller svarmuligheder En sidste kategori indenfor gåder er selvfølgelig dem, hvor der er svar muligheder. Det kan være mega svært at løse en gåde, hvis du ikke har noget at gå ud fra, men svarmuligheder gør den en smule nemmere. nogle af Verdens bedste gåder er faktisk med svarmuligheder, og de bliver bestemt ikke dårligere af det. Det er faktisk vigtigt at huske, at en gåde ikke nødvendigvis bliver nemmere at de givne svarmuligheder, så hvis du vælger at undgå dem af den grund, kan du godt prøve kræfter med det alligevel.

FØLG OS