Racistiske Jokes i 2024

Hvad gør du hvis du ser dit tv svæve i rummet?

– Tænder lyset og skyder negeren!

En araber og en neger køre i en bilen. Hvem kører?

– En betjent.

Du må ikke være racistisk, vær ligesom Mario. Han er en italiensk blikkenslager, der blev lavet af japanere, taler engelsk, ligner en mexicaner, hopper som en sort mand, og griber mønter som en Jøde!

Hvorfor spiser hajer ikke sorte mennesker?

– De tror det er hval lort

Hvad sagde gud da han skabte den første sorte mand?

– ”Ups.. Jeg brændte en”

Hvad kalder man en sort fyr på månen?

– Et problem.

Hvad kalder man to sorte fyre på månen?

– Et problem.

Hvad kalder du en hel race af sorte på månen?

– Problem løst.

Hvorfor har man opfundet hvid chokolade?

– Så negere ikke skal bide sig selv i fingeren

Perker er altid det mest venligste folkefærd…

– De kommer altid over og spørg ”Har du et problem”?

Hvad er forskellen på en slatten pik og en asylansøger?

– Den ene er et helvede at få ind, den anden er et helvede at få ud.

Hvad er forskellen mellem en jøde og en pizza?

– En pizza skriger ikke når du putter den i ovenen

Hvorfor lugter sorte mennesker altid?

– Så blinde også kan hade dem.

I en boligblok bor:
Ahmed på 1 sal,
Muhrat på 2. sal,
Issam på 3. sal,
Bent på 4. sal.
En dag brænder hele blokken ned – og kun en overlever. Hvem??
Bent – han var nemlig på arbejde..

Vi skal være påpasselige med racistiske vitser

Nogle er imod racistiske jokes, mens andre elsker dem. Her på siden elsker vi dem, og vi finder dem grinagtige, pinagtige og provokerende. Men ikke desto mindre formår vi at grine af de mørke sider, der udspiller sig i livet, og derfor mener vi ikke, at de racistiske vitser, som her fremgår, skal tages hverken seriøse eller som en hån – tvært imod. De er et forsøg på at belyse de fordele, der er ved at kunne grine af ting, man ikke helt forstår, kan forholde sig til eller tager kraftig afstand fra. Og derfor er disse nedenstående racistiske vittigheder blot ment som et festligt indslag, der skal sætte fokus på, at vi skal have lov til at grine.

Vi lever i dag i en tid, hvor man ofte skal være påpasselig i den måde, man vælger at udtrykke sig på. Det betyder, man ikke altid kan sige det, der falder en ind lige såvel, som man også skal sørge for at tilgodese de mennesker, man befinder sig sammen med. Man har jo ikke lyst til at støde eller på anden måde skabe foragt blandt dem.
Derfor skal man især være opmærksom med de jokes, som man vælger at fortælle – især hvis det er racistiske jokes. For selvom jokes er lavet for at bringe smil, glæde og latter med sig, så kan de også have den modsatte effekt for folk, der ikke ynder den samme form for humor.

Racisme optager en stor del af mediebilledet

Og med den tidsalder, som vi befinder os i, i dag, hvor der er et så stort fokus på rasisme og den foragt, som det fører til, så skal man især være påpasselig med sine racistiske jokes. Det er ikke sådanne, man fortæller i et åbent forum og glædes højlydt ved blandt andre mennesker, og derfor er det sådanne racistiske vitser, man sørger for at holde blandt venner og dem, som man kender.

Racistiske vitser bringer lys til mørket

Dog er det langt fra alle, der er imod de til tider pinagtige og grinagtige racistiske vittigheder, og mange er derfor i stand til blot at se dem, som det de er.
Skøre påfund, der er lavet for at bringe noget lys over noget, der i hverdagen ellers maner til meget mørke. Det er en måde, hvorpå man kan overkomme de mere uheldige ting i hverdagen – ved at grine af dem, og derfor er det også en måde, hvorpå man kan vise, at man ikke er så højtidelig.

Grin af hverdagens grovheder

At man fortæller racistiske vitser, betyder således ikke, at man selv er racist – tvært imod. Faktisk henviser det i højere grad til et åbent og frisindet menneske, som der sikkert også formår at grine af sig selv. Det at grine er således vejen frem i hverdagen, og derfor er vi nogle gange nødt til at finde de sjove aspekter af nogle ting, som slet ikke er hverken grinagtige eller morsomme.

FØLG OS