Hvem siger, at læsning skal være kedeligt?

Forfatter: Publiceret: Sep 14,2023

emociones personas estilo vida ocio concepto belleza alegre mujer asiatica bonita auriculares inalambricos escuchando musica bailando emocionado ojo scaled

Lydbøger er en fantastisk måde at tage litteratur med på farten. Nogle gange er de endda så underholdende, at man kan blive ved med at lytte i timevis.

Her kommer en liste over de 5 sjoveste lydbøger lige nu, som du simpelthen må kaste dig over!

Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’ er en skøn, skarp og sjov roman, der får dig til at grine højlydt. Den får dig måske også til at tænke en ekstra gang over, hvordan vi alle forsøger at passe ind i forskellige samfund. Det er en sjov lydbog for kvinder, der både er hysterisk morsom og rørende på samme tid.

I denne roman følger vi et ungt par og deres lille barn, der flytter til Vestjylland for at arbejde på en højskole. Hvis du nogensinde har forsøgt at afkode den vestjyske dialekt eller kultur, så vil du helt sikkert genkende dig selv i denne lydbog. Vores hovedperson forsøger at integrere sig i lokalsamfundet og højskolelivet, men det er lettere sagt end gjort. Hun ender med at skrive slagsange i smug, såsom “Slagsang for påhæng” og “Sommersang uden sol”.

Stine Pilgaard har tidligere høstet stor succes med romanerne ’Min mor siger’ og ’Lejlighedssange’ og denne gang skuffer hun heller ikke. En absolut must-read, der er endnu sjovere som lydbog.

Hvis du gerne vil streame lydbøger gratis, er denne lydbog endda også tilgængelig ved flere lydbogsapps.

Ring til en voksen – jeg er nogens mor af Julie-Elsebeth

Hvis du er mor, far, kommende forælder eller bare nysgerrig på, hvordan det er at have små børn, så er denne bog et must!

Julie-Elsebeth, som du måske allerede følger på Instagram, tager dig med på en humoristisk rundtur i forældreskabets mange facetter – fra de søde og sjove til de håbløst akavede.

Når du går i gang med lydbogen, er du straks inviteret ind i en verden af jordemodersamtaler og ammehjerne. Og du vil elske det! Hvem vidste, at amning kunne være så morsomt? Eller at der er en hel subkultur af forældre, der desperat søger på internettet klokken 3 om natten, fordi baby bare ikke vil sove?

Julie-Elsebeth har en skøn evne til at få dagligdagslivet og det drænende til at virke helt og aldeles komisk. Bogen starter med en positiv graviditetstest og fører dig gennem morlivets kaos, set fra den totalt uerfarne Julie-Elsebeths perspektiv. Og som en bonus får vi også hendes mands syn på sagerne, hvilket tilføjer et ekstra lag af humor og realisme til bogen.

Ternet Ninja af Anders Matthesen

Ternet Ninja af Anders Matthesen er en af de bedste lydbøger lige nu og er ovenikøbet hylende morsom.

Og ja, du læste rigtigt. Anders “Anden” Matthesen, manden bag nogle af Danmarks mest kendte stand-up shows, har trådt ind i børnebogens verden, og det er en ren triumf!

Hvis du elskede ’Terkel i knibe’ og Matthesens unikke, sorte humor, så er ’Ternet Ninja’ lige noget for dig – eller for dine børn. Eller begge dele! Ternet Ninja er nemlig både en sjov lydbog for børn, unge og voksne.

Historien følger 13-årige Aske, der får en noget usædvanlig ven i form af en ninja-dukke syet af en børnearbejder i Thailand. Denne ternet ninja er ikke bare en nuttet tøjfigur. Han er en retfærdighedskæmpende, kamptrænet samuraininja, der svinger sit sværd mod uretfærdighed og teenageproblemer.

’Ternet Ninja’ er sprængfyldt med skarpe replikker, absurde situationer og den typiske “Anden”-humor, som vi alle sammen elsker. Er du klar til at høre om pubertetsproblemer, forelskelser og skoleliv fortalt på en måde, som kun Anders Matthesen kan gøre det? Jamen, så er denne sjove lydbog lige noget for dig!

En mand der hedder Ove af Fredrik Backman

Mød Ove. Han er 59 år gammel, han kører Saab, og han er ikke bitter. Okay, måske en smule. Eller meget. Hvem har også tid til at være glad, når der er så mange regler, der skal overholdes?

Ove tager sit job som selvudnævnt kvartersherif meget seriøst. Skraldesortering? Han har styr på det. Uautoriserede cykler? Ikke i hans kvarter!

Men der er mere under overfladen. For bag den gnavne facade gemmer der sig en mand med en historie og et stort hjerte. Hans liv tager en uventet drejning, da Parvaneh og hendes milde mand flytter ind og ødelægger Oves postkasse i en mislykket parallelparkering.

Dette er en skæv, charmerende og til tider hjertevarm roman, der gør sig fænomenalt godt. Hvis du leder efter sjove lydbøger for voksne, bør du helt klart give den et lyt. Fredrik Backman skaber et unikt univers, der får dig til at grine, græde og tænke over, hvad det egentlig vil sige at være et menneske i denne skøre verden.

Min kone af Karin Heurlin

Har du nogensinde haft en midtvejskrise, mens du forsøgte at forstå, hvad “at se osten og ikke kun hullerne” egentlig betyder? Eller mens du sad i parterapi og prøvede at “rette dig op i stolen”? Hvis ja, så vil lydbogen ’Min kone’ resonere med dig på alle de rigtige og måske de helt forkerte måder.

Michael er en gennemsnitlig mand med et gennemsnitligt IT-job, en gennemsnitlig kone, og en ikke-så-gennemsnitlig krise. Hans datter er stoppet med at smile, hans kone mener, at deres forhold er gået i stå, og hans mor kan ikke huske, at kanelsnegle faktisk kræver kanel. Hvad gør en mand, der har været så fokuseret på at gøre alt det rigtige, når det rigtige ikke længere er nok?

’Min kone’ er en sjov lydbog for mænd og kvinder. Den giver et fascinerende og dybt humoristisk indblik i en mands forsøg på at navigere i familielivets farvande, arbejdslivets absurditeter og personlige kriser. ’Min kone’ skildrer det moderne familieliv med en skarp sans for humor. Dette gør den til den perfekte lydbog at lytte til, når du trænger til et godt grin, men også stof til eftertanke.

Og der har vi dem! De 5 sjoveste lydbøger lige nu, der vil få dig til at le, tænke og måske endda få en lille klump i halsen. Hvad enten du er i humør til en bizar rejse i en kvindes liv, vil grine af forældreskabets absurditeter, eller tage et filosofisk dyk ned i en mands midtvejskrise, er der noget for enhver smag. God lytning!

FØLG OS