Botox: Når dit ansigt er frosset fast i det perfekte “Selfie-Smil”

Forfatter: Publiceret: Dec 28,2023

I en verden, hvor Tiktok, Instagram og Snapchat regerer, har botoxbehandlinger taget et humoristisk twist. Folk stræber ikke længere efter det evige ungdoms springvand, men i stedet efter det perfekte og uforanderlige ‘selfie-smil’.

Velkommen til æraen, hvor dit ansigt kan fryse fast i et evigt glædesudtryk!

Det startede som en flugt fra rynker og fuger rundt om øjnene, men Botox er nu blevet det hotteste tilbehør til din sociale medieprofil. “Jeg var træt af altid at skulle justere mit smil til min SoMe profil og de billeder jeg tager, ” siger 29-årige Sandra, mens hun prøver at udtrykke overraskelse, men hendes pande forbliver ubøjelig. “Nu, med botox, er mit smil altid kamera-klart!”

Klinikker landet over melder om en stigning i efterspørgslen efter ‘selfie-optimerede’ botoxbehandlinger. “Vores kunder ønsker ikke længere det naturlige look. De vil have det smil, de ser hos de kendte og influencerne,” forklarer Læge Irma Hansen, en førende ekspert i kosmetiske behandlinger. “Vi kalder det ‘Instagram Selfie’ pakken”

Men denne nye trend kommer med sine egne udfordringer. “Sidste uge forsøgte jeg at græde til en begravelse, men jeg kunne kun trække på skulderen,” indrømmer 34-årige Pernille. “Min farmor spurgte, om jeg var okay, fordi jeg så ud, som om jeg var på vej til en fest.”

Psykologer advarer om permanent Botox smil

Psykologer advarer om, at denne hang til permanente smil kan have dybere konsekvenser. “Når vores ansigtsudtryk er begrænsede, kan det påvirke vores evne til at udtrykke og have følelser,” siger psykolog Betina Nielsen. Men det ser ikke ud til at bremse trenden. Ifølge en nylig undersøgelse planlægger 22% af voksne en form for kosmetisk procedure i det kommende år, med botox øverst på listen.

Til tider fører botox brugen også til komiske situationer. “Jeg forsøgte at se alvorlig ud under en jobsamtale, men endte med at få jobbet som klovn til børnefester,” griner 28-årige Jonas, hvis øjenbryn nu permanent er hævet i en forundret position.

I denne selfiesentrerede tidsalder ser det ud til, at botox er mere end bare en rynkereducerende behandling. Det er blevet en billet til evig online popularitet – eller i det mindste et evigt smil.

Så næste gang du ser en person, der ser overraskende glad ud hele tiden, kan det bare være botoxens magi på arbejde. Smil til kameraet!

FØLG OS