Bliv mester i at fortælle den gode vits

Forfatter: Publiceret: Sep 02,2023

pexels andrea piacquadio 3812740 scaled

Man siger nogle gange, at en vittighed eller joke kun bliver god, hvis den bliver leveret ordentligt. Det er desværre ikke alle personer, der har den gode fortælleevne, selvom de ligger inde med de gode vitser. Heldigvis er det noget, som man kan lære. Man kan opsøge komikere, der er gode til at levere jokes, så de kan lære fra sig, og så kan man tage et kursus i at blive god til at formidle og fortælle foran et publikum. Hvis du søger penge til at deltage i sådan et kursus, så kan det være smart at besøge en stor låneoversigt over muligheder for at skaffe penge til det. Husk altid at undersøge gebyrer og vilkår, når du vælger at optage et lån.

Vælg din stil med dine vitser

Man skal selv synes, at de vittigheder, man vil fortælle, er sjove, for ellers vil det komme til udtryk, når du fortæller dem, og dit publikum vil ikke modtage dem som ønsket. Hvis du ligefrem overvejer at gøre en karriere ud af at fortælle vittigheder, så kan det være en fordel at vælge en fortællestil og nogle bestemt emneområder, som dine vitser og jokes skal handle om. Her må man øve sig, indtil man føler, man har fundet ens rette fortællestemme.

Få skabt dine vitser

Det kan måske forekomme mærkeligt, at man skal arbejde med at finde materiale til vitser, for arbejde flugter umiddelbart ikke med at fortælle noget sjovt. Men den gode vittighed kommer sjældent ud af det blå. Man skal ofte sætte sig ned for at skrive nyt materiale til sine vitser. Hvis man føler, det går trægt med at komme på vittigheder, så kan man gå en tur eller tage et sted hen, hvor man kan få nye indtryk og inspiration. Med tiden bliver man god til at afkode det sjove i ting, der ellers forekommer almindelige.

Øv dig med dine jokes

Nogle jokes og vittigheder viser sig måske ikke at fungere foran et publikum, når man afprøver dem. Dette kan man kun finde ud af ved at afprøve sit materiale foran et publikum. Her kan man opdage, at det handler om leveringen af vittigheden. Måske skal man trække pointen ud, lave en sjov stemme eller noget helt tredje. Ellers handler det bare om at øve sig, for øvelse gør bestemt mester. Mange byer i Danmark tilbyder open mic events, hvor man kan afprøve sit materiale. Tit er det her, man virkelig får afprøvet sin stil og sit materiale. Hvis man kun øver sig foran venner og familie, er de formentlige gavmilde med at grine af dig. Så træn dig til at blive rigtig god.

FØLG OS